Untitled
31 jan 2014
week 113: 23 t/m 29 januari

Op 23 januari hebben Bas en Laura samen op een deken gespeeld. Bas was Laura aan het uitleggen hoe de Octopus werkt: “Kijk, Laura, hier moet je zo aan draaien”. Bas zegt regelmatig dat hij naar de wc moet, maar als ik dan met hem mee wil gaan, zegt hij dat hij toch niet hoeft. Toen hij dat vanmiddag weer deed, had ik het idee dat hij toch echt wel moest plassen. Ik heb hem op de wc gezet, maar daar was hij het niet mee eens. Hij zat flink tegen te stribbelen, totdat hij ineens toch wel een heel grote plas moest en de hele vloer, mijn trui en Koetje onder zaten. We zijn inmiddels door de Piratenstickers heen en zijn aan de Bob-de-Bouwerstickers begonnen die Bas van tante Maartje en Eline gekregen heeft. Die stickers liggen op de eettafel, waar Bas niet bij kan. Hij moest vanmiddag nog één sticker om zijn beloningsvel vol te maken en een cadeautje te krijgen. Hij riep dat zijn kaart vol was en toen ik ging kijken, had hij een Hello-Kitty-sticker uit de la gepakt en op zijn vel geplakt. Heel slim, maar die telde niet ;-).
We zijn op 24 januari bij tante Maartje en Eline op bezoek geweest. Bas en Eline hebben fijn gespeeld, maar vlak voordat we naar huis moesten, was Bas erg vervelend. Hij gooide met speelgoed, haalde wat ik had opgeruimd weer overhoop, gooide papiertjes van de tafel. Bas heeft een hele tijd met de wasknijpers en de wasmand gespeeld; hij deed de knijpers in de wasmand, draaide de wasmand boven zijn hoofd om zodat het wasknijpers “regende” en begon dan weer opnieuw.
Op 25 januari ben ik met Bas op de fiets naar de bibliotheek geweest. Op de terugweg zijn we naar de pauwen en kippen gaan kijken vlakbij ons huis. Bas vond het erg interessant, maar schrok wel even toen de haan die heel dichtbij stond ineens begon te kraaien.
We zijn op 26 januari naar opa en oma Van Mierlo geweest. Bas is even met opa de hertjes gaan voeren en heeft op de skelter gereden. Tante Monique, Esther en Lars kwamen ook. Bas, Esther en Lars hebben fijn gespeeld.
Op 27 januari heeft Bas ’s morgens echt al zijn speelgoed overhoop gehaald, maar hij heeft wel heel fijn gespeeld. Toen hij een tekening aan het maken was voor oma’s verjaardag, was hij wel stout. Soms is hij zo enthousiast aan het stiften, dat de stift van het blaadje afschiet en hij per ongeluk op de tafel tekent, maar nu tilde hij zijn blaadje op en zat expres onder het blaadje op de tafel te tekenen. Ik had hem in de hoek gezet, ging Laura halen en toen ik beneden kwam, stond hij nog steeds in de hoek ;-). Na zijn middagdutje zijn we boodschappen gaan doen. Bas mocht zelf lopen en was helemaal trots dat hij het brood en de kaas mocht dragen. Daarna zijn we bij oma en opa Van Aerle op bezoek geweest.
Oma Van Mierlo was op 28 januari jarig. Na zijn middagdutje zijn Bas, Laura en ik naar het feest gegaan. Het was erg druk en Bas was in het begin erg verlegen. Hij wilde geen handje van mij toen we naar binnen gingen, maar ik moest hem zelfs dragen. Hij wilde alleen maar bij mij op schoot zitten, totdat Esther en Lars er waren. Daarna hebben ze met zijn drieën fijn gespeeld. Na zijn werk kwam Mark ook. We hebben met zijn allen Chinees gegeten en niet lang daarna ben ik met Bas en Laura naar huis gegaan. Laura was erg moe en ik wilde haar gauw voeden en in bed leggen. Omdat Bas vaak zegt dat hij naar de wc moet als ik met Laura bezig ben, had ik het potje in de kamer gezet, zodat hij er zelf op kon als hij moest. Ik was bezig Laura te verschonen, toen hij riep dat hij moest poepen. Hij had netjes op het potje gepoept en toen ik het potje aan het schoonmaken was, riep hij: “mama, mama, potje!!! Ik moet poepen”. En voor de tweede keer poepte hij op het potje. Voordat ik Laura gevoed had, had Bas maar liefst 6 x op de pot gepoept!
Carina kwam op 29 januari op bezoek. Bas had niet lang nodig om zich op zijn gemak te voelen. Na zijn middagdutje zijn we voor de eerste keer sinds hij zindelijk is naar de winkel gewandeld. Ik had “per ongeluk” zijn slaaponderbroek aangelaten, maar hij heeft het keurig droog gehouden. Het laatste stuk heeft Bas weer zelf gelopen.
Bas kijkt sinds hij deze week een boekje en stickers van Bob de Bouwer gekregen heeft weer naar een nieuwe tekenfilm: “Bob de Bopper”, zoals hij hem zelf noemt.
Toen we onze trouwfoto aan Bas lieten zien en vroegen wie dat waren, zei hij: “mama en een meneer”. ;-)








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative